Food & Wines

 

 

Tenuta Caparzo - Brunello di Montalcino

Italië - Toscane


Caparzo produceerde deze Brunello voor de eerste keer in 1970, toen de situatie in Montalcino helemaal anders was dan het nu is. Op dat moment waren er slechts 13 wijnmakers in Montalcino, en dat maakt Caparzo tot één van de historische Brunello producenten.

Het onderscheidende kenmerk van deze Brunello di Montalcino is duidelijk de oorsprong van zijn Sangiovese druiven.  Het landgoed is in de Montalcino regio één van de weinige die wijngaarden heeft in verschillende geografische gebieden van de appelatie. Dit lijkt een detail, maar hierdoor kan dit wijndomein al het  beste halen uit de verschillende microklimaten en terroirs die in Montalcino aanwezig zijn.  Sangiovese druiven afkomstig van de verschillende gebieden van de appelatie worden zorgvuldig geselecteerd om de basis te leggen voor een complexe wijn die alle eigenschappen combineerd die Brunello tot één van de meest gewilde wijnen van de wereld maakt.
Deze intense, diep robijnrode wijn heeft een complex aroma van vanille en donkere bosbessen.  Hij biedt een warm en harmonieus palet.   Zeker een topper!

Regio:

  • DOCG Brunello di Montalcino

Land:

Wijnbouwer:

Tenuta Caparzo

Caparzo bezit ongeveer 90ha wijngaarden in de Toscaanse gemeente Montalcino.  Hier plantten zij voornamelijk Brunello, Rosso di Montalcino en Sangiovese aan.
Bij Caparzo is hun activiteit voornamelijk gericht op het verkrijgen van hoogwaardige producten, bekomen door een combinatie van ambachtelijke technieken, gecombineerd met een modern en efficiënt management.

meer over Tenuta Caparzo ...

           Vanaf 8 november 2018 restaurant ook open op donderdag avond en vrijdag middag.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: