Food & Wines

 

 

Famiglia Pasqua - Amarone della Valpolicella

Italië - Verona


Voor het produceren van Amarone wijn worden zeer rijpe druiven (voornamelijk Corvina) minimum 4 maanden gedroogd op stooien matten alvorens ze te persen. Deze techniek wordt ook appassimento of rasinato genoemd, en is gelijkaardig aan het proces dat bij de Franse "Vin de Paille" wordt toegepast.  Hierdoor bekomt met een rode wijn, die zeer sterk geconcentreerd is in suikers en smaken.





Deze uitstekende klassewijn bezit een uitzonderlijke complexiteit. Deze diep rode wijn heeft in de neus alsnog frisse aroma's van kersen en blauwe bessen, met in de mond de complexiteit van kruidigheid, chocola en geroosterde koffie, met vanilletoetsen, bekomen door de rijping op hout gedurende 18 à 20 maanden.
Warme, mooi gebalanceerde tannines in de afdronk.

Regio:

  • DOCG Amarone della Valpolicella

Land:

Wijnbouwer:

Famiglia Pasqua

Sinds 1925 ademt de familie Pasqua een verhaal van wijn en wijngaarden met diep gewortelde lokale tradities.  Gestart vanuit Verona, in de Veneto regio, delen drie generaties met een Veroons hart en internationale "soul" dezelfde passie:  de viticultuur en het produceren van unieke wijnen.

meer over Famiglia Pasqua ...

Vanaf 8 november 2018 restaurant ook open op donderdag avond en vrijdag middag.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: