Food & Wines

 

 

Maison Antech - Crémant de Limoux Grande Cuvée

France - Limoux


Zijn kwaliteit is exceptioneel, mede dankzij een drie jaar durende opvoeding in de koele Antech-kelders. Fijne belletjes, in de neus een hint van geroosterd brood en agrum, lange afdronk met veel karakter.

De druiven voor deze cuvée worden handmatig geoogst van de gemiddeld 20 jaar oude wijnstokken.  Bittere toets in de mond met zeer aangename afdronk.  In de neus vinden we gegrild brood en frisse toetsen van agrum.  Frisse en evenwichtig in de mond met aroma's van pompelmoes.

Regio:

  • Limoux

Land:

  • Frankrijk

Wijnbouwer:

Maison Antech

De AOC Limoux maakt deel uit van de Languedoc, waar wijnmakers trots zijn op hun geschiedenis, tradities en hun wijnen.  Zo ook is Maison Antech een wijnhuis met een lange geschiedenis.  Limoux is gelegen tussen Carcasonne en de uitlopers van de Pyreneën. 41 gemeenten vallen onder de appelatie Limoux.  Er is in Limoux een quota vastgelegd voor de opbrengst van de wijnstokken van 50Hl/Ha,  dit is één van de laagste van Frankrijk.
Het plukken gebeurt uitsluitend manueel, en dit voor alle appelaties binnen de Limoux.  Op de percelen van Maison Antech kan je volgende cépages weervinden: Mauzac, Chardonnay, Chenin en Pinot Noir.

meer over Maison Antech ...

           Vanaf 8 november 2018 restaurant ook open op donderdag avond en vrijdag middag.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: