Italië – abruzzo

Torre zambra

In 1910 kocht opa Vincenzo een perceel van ongeveer 20 hectare grond rond een uitkijktoren. Het land behoorde toe aan de familie Zambra en de toren, die naar hen werd genoemd, stond bekend als “Torre Zambra”. Op dat perceel plantte opa Vincenzo zijn eerste Montepulciano- en Trebbiano-wijnstok en liet ze ongeveer 30 jaar groeien, totdat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vernietigd, waardoor het gezin in armoede leefde.

Tijdens de oorlog werd Laurentino De Cerchio, Vincenzo’s schoonzoon, gevangen genomen door het nazi-leger en opgesloten in Duitsland; hij slaagde er pas in 1947 in terug te keren naar Villamagna. Terug naar het kleine dorp, waar hij de boerderij overnam en begon met het herplanten van de oude vernietigde wijnstokken en met de bouw van de wijnmakerij. En zo werd in 1961 de eerste “Torre Zambra” -oogst gebotteld.

Als een van de meest historische wijnmakerijen van Abruzzo, hebben ze bij Torre Zambra altijd inheemse wijnstokken gewaardeerd, zoals Montepulciano, Pecorino, Passerina en Trebbiano.

 Ze werken met vasthoudendheid om de traditionele wijnbereidingsstijl van hun regio te behouden.  

Wij hebben 3 van hun Colle Maggio wijnen in ons gamma. In de wijngaarden van Colle Maggio hebben de wijnstokken een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en kunnen ze geurige en complexe witte wijnen en rode wijnen creëren die geschikt zijn voor lange veroudering. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 150 meter boven zeeniveau met blootstelling aan het zuiden en zuidoosten.