Food & Wines

 

 

Tenute d'Auria

Italië - Basilicata

 

Tenute d'Auria is een relatief jong wijndomein.  Hun doel is zeer duidelijk:  twee oude, uitzonderlijke druivenrassen die zo typisch zijn voor deze Basilicata regio ( Anglianico  del Vulture en Malvasia) tot een maximale expressie laten komen in hun wijnen. Zij willen ons de rijkdom van deze eerder onbekende regio laten ontdekken.
Momenteel worden enkel wijnen op basis van de Anglianico door hen op de markt gebracht.

Door hun constante inzet en onverbiddelijke toewijding aan de wijn en het land waaruit hij is voortgekomen willen zij prachtige wijnen produceren.  Zich goed bewust dat hiervoor een samenspel nodig is tussen de natuur (en vooral zijn welwillendheid),  de atmosfeer en de meest moderne innovaties en technologiën. 
De wijngaarden van Tenute d'Auria zijn ideaal gelegen op de oostelijke hellingen van de uitgedoofde vulkaan Monte Vulture, tussen Rapolla en Barile.  De kwaliteit en leeftijd van de wijnstokken, de vulkanische, minerale bodem en de ideale ligging t.o.v. zon en wind dragen er toe bij hier op een ideaal terroir wijn te kunnen verbouwen.
In hun logo kan je de horizonlijn vanaf hun "azienda" terugvinden,  met het duidelijk afgetekende profiel van de Monte Vulture.

Onze POPup in Halle is definitief gesloten.  Onze wijnen zijn opnieuw verhuisd naar Heikruis en daar te koop.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: