Italië – Soave

Giannitessari

Dit wijndomein uit Soave, ten oosten van de stad Verona, staat sinds 2013 onder leiding van Gianni Tessari . Hij begon heel jong de familiewijngaard te bewerken. Een paar hectare, allemaal bebouwd met Garganega. 

Na zijn afstuderen aan het Landbouwinstituut begon hij te werken in de wijnmakerij, te experimenteren en te leren wat geen boek kan leren: passie, nieuwsgierigheid, verlangen om nieuwe doelen te ontdekken en te bereiken. Vanaf de jaren 80 produceert hij Soave die verspreid werden op de internationale markt.

Gianni Tessari had jaren ervaring in het produceren van Soave, waarbij hij heel goed besefte dat de weg naar succes een garantie is voor kwaliteit, zonder het sluiten van compromissen .
Op zijn 55ha grote wijndomein produceert hij witte wijnen onder DOC Soave en Cru Soave Classico, met het typische karakter van de vulkanische ondergrond, gebalanceerde rode wijnen onder  DOC Colli Berici, met kenmerken van het calcaire terroir, en bubbels onder DOC Monti Lessini , getekend door mineraliteit en finesse.