Italië – veneto

Famiglia Pasqua

Sedert 1925 ademt de familie Pasqua een verhaal van wijn en wijngaarden met diep gewortelde lokale tradities. Gestart vanuit verona, in de Veneto regio delen 3 generaties met een Veronees hart en internationale “soul” dezelfde passie:  de viticultuur en het produceren van unieke wijnen.

Romeo & Julia Collectie

Deze reeks wijnen zijn opgedragen aan dé liefdesstad bij uitstek: VERONA.  Het etiket vertelt het meest gekende liefdesverhaal ter wereld: van Romeo & Julia door een beeld weer te geven van de duizenden liefdesboodschappen die werden neergeschreven op de wanden in het steegje naar het huis van Juliette, in de stad Verona.     Unieke wijnen met een verhaal …

 

Collectie Cecilia Beretta

Cecilia Beretta leefde in de tweede helft van de 18e eeuw en was een beschaafde, elegante vrouw die intellectuelen, artiesten en muzikanten uit heel Europa verwelkomde in haar salon. Maar dat niet alleen: ze was altijd bezig met filantropische activiteiten, zorgde voor de zwaksten en deed dat met veel verfijning en kracht. Dezelfde waarden zijn tegenwoordig terug te vinden in Cecilia Beretta-wijnen.In de jaren 80 richtte de 2de generatie wijnbouwers van de Pasqua Familie Cecilia Beretta op, een ultramoderne boerderij en studiecentrum voor onderzoek naar druivensoorten, enten en wijngaarden, een symbool van het voortdurende streven naar uitmuntendheid.

Cecilia Beretta wil de kracht en persoonlijkheid van de wijnen van Valpolicella herontdekken. De activiteit is bedoeld voor de productie van een beperkte selectie wijnen van grote waarde.