Food & Wines

 

 

Tenuta Caparzo

Italië - Toscane

 

De geschiedenis van Caparzo begint in het einde van de jaren 60, waar een groep vrienden  een oude ruïne met wijngaarden aankocht in Montalcino.  Rond die tijd, in 1967 werd de herkomstbenaming DOC Brunello di Montalcino ingevoerd,  destijds waren slechts 13 producenten hierin actief.  Intussen zijn der eerste rijen wijnstokken reeds 40 jaar geleden aangeplant, en dateren de eerste ervaringen van de kelder ook van deze tijd. In deze periode groeide Caparzo, met respect voor de tradities van Brunello, maar toch met de nodige creatieviteit en verlangen naar innovatie.  Over de naam Caparzo is nog onduidelijkheid:  volgens sommigen is de naam afkomstig uit het Latijnse Caput Arsum wat "een plek aangeraakt door de zon" betekent.

In 1998 werd dit wijnbedrijf overgenomen door Elisabetta Gnudi Angelini, zij maakte onmiddelijk haar doelstellingen waar:  combineer traditie met innovatie om een hoogwaardige wijn, met de expressie van dit uitstekende gebied te creëren.  Elisabetta bezit eveneens het wijndomein Borgo Scopeto in Chianti Classico. Hierbij krijgt zij de hulp van haar zoon Igino en dochter Alessandra.

displaymeta_WijnKleurmeta_WijnServeerTipinfo_countrymeta_WijnRegiometa_WijnTypeSluitingmeta_WijnDruivenSoort

Tenuta Caparzo - La Caduta

Italië - Toscane
 
Deze dieprode, complexe Rosso di Montalcino is het kleine broertje van Brunello, één van de meest gerenommeerde wijnen van Italië.  Hij heeft een geraffineerd en complex boeket, met aroma's van vanille en donkere bosbessen.
 
 
 
 
roodEend|Stoofpotjes|Pasta's|Licht wild|Gegrild vlees|Gebraad|GevogelteItaliëDOC Rosso di MontalcinoKurkSangiovese

Tenuta Caparzo - Brunello di Montalcino

Italië - Toscane
 
Caparzo produceerde deze Brunello voor de eerste keer in 1970, toen de situatie in Montalcino helemaal anders was dan het nu is. Op dat moment waren er slechts 13 wijnmakers in Montalcino, en dat maakt Caparzo tot één van de historische Brunello producenten.
 
 
 
roodLamsvlees|Vlees in saus|Rijke vleesschotels|Stoofpotjes|Pasta's|Vleesgerechten|Krachtige gerechten|Wild|Gegrild vlees|Gebraad|Kruidige gerechtenItaliëDOCG Brunello di MontalcinoKurkSangiovese
displaymeta_WijnKleurmeta_WijnServeerTipinfo_countrymeta_WijnRegiometa_WijnTypeSluitingmeta_WijnDruivenSoort

Vanaf 8 november 2018 restaurant ook open op donderdag avond en vrijdag middag.

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: