Food & Wines

 

 

Wijndomeinen

Samenwerken met een wijndomein doen we niet zomaar...  Er gaat een heel proces aan vooraf.
Onze filosofie is samenwerken met kleinere wijndomeinen, uit minder gekende wijnregio's, waarbij alle betrokkenen een grote liefde hebben voor hun tradities en producten.  Door de sfeer ter plekke te gaan opsnuiven, trachten wij ook de passie van al deze wijnboeren over te brengen naar jullie, onze klanten.
Op deze manier willen we jullie graag streken leren ontdekken en appreciëren, waarvan we zeker zijn dat wij, in onze regio exclusieve producten aanbieden.
Gezondheid !!!
display

Giannitessari

Italië - Soave
Dit wijndomein uit Soave, ten oosten van de stad Verona, staat sinds 2013 onder leiding van Gianni Tessari .  Hij begon heel jong de familiewijngaard te bewerken. Een paar hectare, allemaal bebouwd met Garganega. Na zijn afstuderen aan het Landbouwinstituut begon hij te werken in de wijnmakerij, te experimenteren en te leren wat geen boek kan leren: passie, nieuwsgierigheid, verlangen om nieuwe doelen te ontdekken en te bereiken.   Vanaf de jaren 80 produceert hij Soave  die verspreid werden op de internationale markt. 

Tenimenti Grieco

Italië - Molise
De Tenimenti Grieco wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 150 meter, met uitzicht over de zonovergoten kustlijn van de Adriatische zee.

Deze dynamische, innovatieve wijnmakerij maakt volledig gebruik van het uitstekende potentieel van de terroir voor wijnproductie van topkwaliteit. Kustwijnen, met hun eigen unieke brakke identiteit, gevoed door een met jodium beladen zeebries, de typische uitdrukking van een land dat hangt tussen de lucht en de zee.

Tenute d'Auria

Italië - Basilicata
Tenute d'Auria is een relatief jong wijndomein.  Hun doel is zeer duidelijk:  twee oude, uitzonderlijke druivenrassen die zo typisch zijn voor deze Basilicata regio ( Anglianico  del Vulture en Malvasia) tot een maximale expressie laten komen in hun wijnen. Zij willen ons de rijkdom van deze eerder onbekende regio laten ontdekken.
Momenteel worden enkel wijnen op basis van de Anglianico door hen op de markt gebracht.

Bodega Sommos

Spanje - DO Somontano
Deze ultra moderne bodega is gelegen in de Stad Barbastro, ten noord-oosten van Zaragoza.  In totaal omvatten zij 355 ha wijnstokken in de DO Somontano.
Ondanks het grote en commerciële karakter van deze bodega konden hun wijnen ons zeker bekoren. Droog gevinifieerde gewurztraminer ...  laat u verrassen!

Duca di Salaparuta

Italië - IGT Sicilië
De wijnen van Duca di Salaparuta weerspiegelen de voortdurende verleiding en de passie van Sicilië. Ieder van hun wijnen zijn een unieke expressie van lokale eigenheden, gecombineerd met tradities in het wijnmaken, waarbij ook een authentieke levensstijl onmiddelijk herkenbaar is.

Joël Duffau - Château La Mothe du Barry

Frankrijk - Bordeaux
Het was geen eenvoudige zoektocht naar een aantrekkelijk wijndomein met interessante bio-wijnen.  Uiteindelijk kwamen we bij Joël Duffau uit,  hij kon ons ten volle overtuigen met een aantal prachtige wijnen uit zijn gamma Château La Mothe du Barry.  

Champagne Prévoteau-Perrier

Frankrijk - Champagne
De basis van de champagne Prévoteau - Perrier ligt in 1946,  bij het huwelijk tussen Henri Prévoteau en Alice Perrier.  Hun zoon Patrice, bouwde samen met zijn echtgenote Claude dit champagnehuis verder uit,  en momenteel zijn het hun dochter
Delphine, en diens echtgenoot Christophe Boudard die aan het roer staan.
In 2015 werd Christophe Boudard van Prévoteau Perrier finalist in de prestigieueze wedstrijd "Jeunes Talents du Champagne"

"Klein producten, grote kwaliteit.  Hard werken en steeds met liefde voor het vak, dat is ongetwijfeld het recept achter dit succesverhaal. Een absolute aanrader!" Alain Bloeykens in Het Nieuwsblad

Famiglia Pasqua

Italië - Veneto
Sinds 1925 ademt de familie Pasqua een verhaal van wijn en wijngaarden met diep gewortelde lokale tradities.  Gestart vanuit Verona, in de Veneto regio, delen drie generaties met een Veroons hart en internationale "soul" dezelfde passie:  de viticultuur en het produceren van unieke wijnen.

Domaine Nicolas Croze

Frankrijk - Côtes du Rhône
Dit wijndomein, uit Saint-Martin d'Ardèche leerden we kennen tijdens onze zomervakantie 2016.  Hun mooi assortiment aan Côtes du Rhône wijnen konden ons meteen bekoren,  en zelfs na onze thuiskomst waren wij nog steeds overtuigd van hun kwaliteit.
 

Vinedos de Calidad - Vinos ALEX

Spanje - Navarra
Deze bodega is gelegen op de gronden, waar de romeinen zo'n 2000 jaar geleden de eerste wijnstokken aanplantten.  Op de samenvloeiing van 2 rivieren: de Ebro en de Alhama.  Op de grens tussen de Navarra en de Rioja.  Het ontstaan van de wijncultuur in deze regio was ondermeer duidelijk door de vondsten van talrijke oude wijnkelders.

Quinta do Casal da Coelheira

Portugal - Tejo
Tejo is de Portugese naam voor de rivier de Taag.  Deze wijnreguo werd in het verleden (tot 2009) ook Ribatejo genoemd,  letterlijk "boven de Taag".
Dit grote, vruchtbare wijngebied ligt ten noorden van Lissabon, in het hart van Portugal.

Lange tijd stond deze regio bekend als een producent van grote hoeveelheden wijn, maar tegenwoordig stellen tal van ambiteuze wijnmakers alles in het werk om in deze regio uitstekende, kwamiteitsvolle wijnen te produceren. Eén van hen is Nuno Falcao Rodrigues.

Château d'Aydie - Famille Laplace

France Madiran - Pacherenc du vic bilh
Sinds 1927 hebben 3 generaties wijnbouwer zichzelf opgevolgd in het Château d'Aydie.  De famillie Laplace heeft als eigenaar - wijnbouwer een belangrijke rol vervuld in de geschiedenis van de appelation AOP Madiran en AOP Pacherenc du Vic Bilh

Maison Antech

Frankrijk - Limoux
De AOC Limoux maakt deel uit van de Languedoc, waar wijnmakers trots zijn op hun geschiedenis, tradities en hun wijnen.  Zo ook is Maison Antech een wijnhuis met een lange geschiedenis.  Limoux is gelegen tussen Carcasonne en de uitlopers van de Pyreneën. 41 gemeenten vallen onder de appelatie Limoux.  Er is in Limoux een quota vastgelegd voor de opbrengst van de wijnstokken van 50Hl/Ha,  dit is één van de laagste van Frankrijk.
Het plukken gebeurt uitsluitend manueel, en dit voor alle appelaties binnen de Limoux.  Op de percelen van Maison Antech kan je volgende cépages weervinden: Mauzac, Chardonnay, Chenin en Pinot Noir.

Lionel Gosseaume

Frankrijk - Touraine AOC
Het domein bevindt zich in de Loirestreek, in de AOC zone Touraine, halverwege de beroemde Loirekastelen Chambord en Chenonceau.

Cantarutti

Italië - Fruili Venezia Giulia
Cantarutti is gelegen in het hart van de Colli Orientali de Friuli, in één van de belangrijste DOC gebieden van de regio: Friuli Venezia Giulia.  Meerbepaald in het kleine stadje San Giovanni al Natisone,  in het midden van de Rosazzo heuvels, op max. 15 kilometer van de Sloveense grens. 

Franco Francesco

Italië - Piemonte
Franco Francesco werd opgericht in 1911 in San Damiano d'Asti, een klein stadje in het zuiden van Piemonte.

Chozas Carrascal

Spanje - Utiel Requena
Chozas Carrascal is een familie sprookje, een droom die is werkelijkheid geworden.
Gedurende jaren is de familie wijngaarden gaan bekijken, bestuderen hoe anderen wijn maken, tot wanneer ze de perfecte plaats gevonden hebben om hun droom te verwezenlijken.

Domaine La Garelle

De wijngaarden van het domein "La Garelle" strekken zich uit over 20 hectaren aan de voet van de bekende "Montagne du Luberon", gelegen zo'n 35 kilometer ten oosten van Avignon, tussen de dorpjes Oppède en Ménerbes, één van de mooiste dorpen van Frankrijk.
display
  

 

Afrekenen
Door een van onze Producten te bestellen,
gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Reserveer nu: